Nemzetközi Élelmiszer Konferencia Kaposváron

2018. október 12.

Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia a 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napokhoz kapcsolódóan

 

A 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napok nulladik napján tartották a Kaposvári Egyetemen az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferenciát, amelynek szervezői a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara voltak.

Napjaink globális kihívásai közt fontos szerepe van a biztonságos élelmiszerellátásnak, amely egyre inkább egyénre szabott és egészséges táplálkozást segítő fogyasztási igénnyel párosul. A konferencia mindezeket figyelembe véve elsősorban az élelmiszerláncban megvalósítandó innováció és az együttműködések erősítésére koncentrált.

Az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia résztvevőit Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte. Több szakmai szervezet - a NÉBIH, az Agrármarketing Centrum is tartott előadást, de több helyi kiemelt élelmiszeripari vállalkozás is megszólalt a témában, így a Kométa 99 Zrt. marketing igazgatója, illetve a FINO-FOOD Kft. ügyvezetője is. A szakemberek hangsúlyozták: fontos, hogy az ágazat szereplői naprakészen reagáljanak a változó fogyasztói igényekre, ehhez pedig elengedhetetlen az innováció és az együttműködés.

A konferenciát követően került sor egy kerekasztal beszélgetésre, amelynek keretében az innovációban és együttműködésben példamutató helyi vállalkozások - akik egyben a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter tagjai is (Kométa 99 Zrt., FINO-FOOD Kft. Kapos Ternero Kft.), különféle szervezetek (többek között a DDRÉI Klaszter, amit Szommerné Egyed Linda elnök képviselt), valamint a média képviselői ültek közös asztalhoz.

A Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter értelemszerűen aktív résztvevője volt a konferenciának, hiszen Klaszterünk tagjai előadókként, résztvevőkként is jelen voltak a rendezvényen. A konferencia mellett kisebb kiállítás keretében Klaszterünk tagjai is kiállítóként bemutatták – kóstoltatták termékeiket. Így jelen volt a KOMÉTA 99 Zrt., a FINO-FOOD Kft., a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kaposvári Szervezete, valamint Klaszterünk menedzser szervezete, a DDRÉI Kft. is. Kiemelt szerepet kapott a „Zselici húsos lepény” kóstoltatása, hiszen ezt a terméket Klaszterünk három kiemelt tagja közös projekt keretében dolgozta ki, illetve állította elő az elmúlt években – a Slendy Kft., a Kapos Ternero Kft., valamint a FINO-FOOD Kft.

Az immár „Akkreditált Klaszter” címmel rendelkező DDRÉI Klaszter továbbra is kiemelt feladatának tekinti a helyi élelmiszeripari vállalkozásokkal közösen, összefogva részt venni a biztonságos, minőségi élelmiszerellátás megvalósításában, s várja továbbra is olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek a közös célok érdekében, a közös munkában részt kívánnak venni a jövőben.

 

2020. április 02.
A klaszterülések állandó napirendi pontja a "10 perc marketing" dr. Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem dékánjának előadásában. Legutóbbi téma: a minőség
2020. március 11.
A Milánói Magyar Nagykövetség 2020. március 8-án a következő téjékoztatást küldte az olaszországi kereskedelemre és áruszállításra
2020. március 11.
Tájékoztatjuk az érintett vállalkozások képviselőit, hogy a2020 március 13-15. között tervezett VIROEXPO megrendezését az év második felére halasztották a koronavírus fertőzések kockázatai
2020. január 29.
A klaszterülések állandó napirendi pontja a "10 perc marketing" dr. Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem dékánjának előadásában. Utolsó alkalmommal a vállalati pozícionálás volt a téma. Az összefoglaló itt
2020. január 29.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium meghirdette az Exportfejlesztési Pályázati Programot, melynek keretében maximum 10 millió forint