Nemzetközi Élelmiszer Konferencia Kaposváron

2018. október 12.

Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia a 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napokhoz kapcsolódóan

 

A 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napok nulladik napján tartották a Kaposvári Egyetemen az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferenciát, amelynek szervezői a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara voltak.

Napjaink globális kihívásai közt fontos szerepe van a biztonságos élelmiszerellátásnak, amely egyre inkább egyénre szabott és egészséges táplálkozást segítő fogyasztási igénnyel párosul. A konferencia mindezeket figyelembe véve elsősorban az élelmiszerláncban megvalósítandó innováció és az együttműködések erősítésére koncentrált.

Az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia résztvevőit Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte. Több szakmai szervezet - a NÉBIH, az Agrármarketing Centrum is tartott előadást, de több helyi kiemelt élelmiszeripari vállalkozás is megszólalt a témában, így a Kométa 99 Zrt. marketing igazgatója, illetve a FINO-FOOD Kft. ügyvezetője is. A szakemberek hangsúlyozták: fontos, hogy az ágazat szereplői naprakészen reagáljanak a változó fogyasztói igényekre, ehhez pedig elengedhetetlen az innováció és az együttműködés.

A konferenciát követően került sor egy kerekasztal beszélgetésre, amelynek keretében az innovációban és együttműködésben példamutató helyi vállalkozások - akik egyben a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter tagjai is (Kométa 99 Zrt., FINO-FOOD Kft. Kapos Ternero Kft.), különféle szervezetek (többek között a DDRÉI Klaszter, amit Szommerné Egyed Linda elnök képviselt), valamint a média képviselői ültek közös asztalhoz.

A Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter értelemszerűen aktív résztvevője volt a konferenciának, hiszen Klaszterünk tagjai előadókként, résztvevőkként is jelen voltak a rendezvényen. A konferencia mellett kisebb kiállítás keretében Klaszterünk tagjai is kiállítóként bemutatták – kóstoltatták termékeiket. Így jelen volt a KOMÉTA 99 Zrt., a FINO-FOOD Kft., a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kaposvári Szervezete, valamint Klaszterünk menedzser szervezete, a DDRÉI Kft. is. Kiemelt szerepet kapott a „Zselici húsos lepény” kóstoltatása, hiszen ezt a terméket Klaszterünk három kiemelt tagja közös projekt keretében dolgozta ki, illetve állította elő az elmúlt években – a Slendy Kft., a Kapos Ternero Kft., valamint a FINO-FOOD Kft.

Az immár „Akkreditált Klaszter” címmel rendelkező DDRÉI Klaszter továbbra is kiemelt feladatának tekinti a helyi élelmiszeripari vállalkozásokkal közösen, összefogva részt venni a biztonságos, minőségi élelmiszerellátás megvalósításában, s várja továbbra is olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek a közös célok érdekében, a közös munkában részt kívánnak venni a jövőben.

 

2020. január 29.
A klaszterülések állandó napirendi pontja a "10 perc marketing" dr. Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem dékánjának előadásában. Utolsó alkalmommal a vállalati pozícionálás volt a téma. Az összefoglaló itt
2020. január 29.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium meghirdette az Exportfejlesztési Pályázati Programot, melynek keretében maximum 10 millió forint
2020. január 29.
Idén március 13-15. között 25. alkalommal kerül megrendezésre a horvátországi Verőcén a VIROEXPO elnevezésű mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár. A CED (Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat) Kedvezményes kiállítói lehetőséggel támogatja a...
2019. november 13.
A rendezvény összefoglalja és bemutatja az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek
2019. november 13.
Az Európai Parlament képviselői állásfoglalást fogadtak el, amelyben a méhek fokozott védelmét követelték, és újabb javaslattervezetet kértek az Európai Bizottságtól, miután a tagállamok szerintük fellazították a méhek védelmét célzó szabályozást,...