Nemzetközi Élelmiszer Konferencia Kaposváron

2018. október 12.

Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia a 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napokhoz kapcsolódóan

 

A 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napok nulladik napján tartották a Kaposvári Egyetemen az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferenciát, amelynek szervezői a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara voltak.

Napjaink globális kihívásai közt fontos szerepe van a biztonságos élelmiszerellátásnak, amely egyre inkább egyénre szabott és egészséges táplálkozást segítő fogyasztási igénnyel párosul. A konferencia mindezeket figyelembe véve elsősorban az élelmiszerláncban megvalósítandó innováció és az együttműködések erősítésére koncentrált.

Az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia résztvevőit Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte. Több szakmai szervezet - a NÉBIH, az Agrármarketing Centrum is tartott előadást, de több helyi kiemelt élelmiszeripari vállalkozás is megszólalt a témában, így a Kométa 99 Zrt. marketing igazgatója, illetve a FINO-FOOD Kft. ügyvezetője is. A szakemberek hangsúlyozták: fontos, hogy az ágazat szereplői naprakészen reagáljanak a változó fogyasztói igényekre, ehhez pedig elengedhetetlen az innováció és az együttműködés.

A konferenciát követően került sor egy kerekasztal beszélgetésre, amelynek keretében az innovációban és együttműködésben példamutató helyi vállalkozások - akik egyben a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter tagjai is (Kométa 99 Zrt., FINO-FOOD Kft. Kapos Ternero Kft.), különféle szervezetek (többek között a DDRÉI Klaszter, amit Szommerné Egyed Linda elnök képviselt), valamint a média képviselői ültek közös asztalhoz.

A Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter értelemszerűen aktív résztvevője volt a konferenciának, hiszen Klaszterünk tagjai előadókként, résztvevőkként is jelen voltak a rendezvényen. A konferencia mellett kisebb kiállítás keretében Klaszterünk tagjai is kiállítóként bemutatták – kóstoltatták termékeiket. Így jelen volt a KOMÉTA 99 Zrt., a FINO-FOOD Kft., a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kaposvári Szervezete, valamint Klaszterünk menedzser szervezete, a DDRÉI Kft. is. Kiemelt szerepet kapott a „Zselici húsos lepény” kóstoltatása, hiszen ezt a terméket Klaszterünk három kiemelt tagja közös projekt keretében dolgozta ki, illetve állította elő az elmúlt években – a Slendy Kft., a Kapos Ternero Kft., valamint a FINO-FOOD Kft.

Az immár „Akkreditált Klaszter” címmel rendelkező DDRÉI Klaszter továbbra is kiemelt feladatának tekinti a helyi élelmiszeripari vállalkozásokkal közösen, összefogva részt venni a biztonságos, minőségi élelmiszerellátás megvalósításában, s várja továbbra is olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek a közös célok érdekében, a közös munkában részt kívánnak venni a jövőben.

 

2018. október 12.
Klaszterünk részt vett a harmadik pécsi nemzetközi "Open4Business" találkozón
2018. június 26.
  2018 januárjában klaszterünk elnyerte az „Akkreditált Klaszter” címet
2018. június 26.
Üzemlátogatás a FINO-FOOD
2017. május 22.
05. 05.   A gazdaságfejlesztés lehetőségeiről tanácskoztak Bőszénfán a helyi gazdasági élet
2017. május 22.
04. 25. A DDRÉI Klaszter tagjai április 24-én Debrecenbe utaztak, ahol a Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter vezetőivel