Bemutatkozás

A Dél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs Klaszter általános célja: választ adni a térség gazdasági kihívásaira és növelni annak versenyképességét a hazai és nemzetközi környezetben, úgy hogy a multinacionális cégekkel szembeni érdekérvényesítő szerep erősödjön, valamint növekedjen a fogyasztók hazai és helyi termékek iránti kereslete.

A 2011. április 12-ei klaszterülés napján megalapított klaszter szervezet azzal a céllal jött létre, hogy a fogyasztók hazai, helyi termékek iránti keresletét felkeltse és finanszírozó projektek bevonásával elősegítse. Konkrét projektötletek kidolgozásával, projektgenerálással, közös beruházások előkészítésével, valamint nagy hozzáadott értékű, stratégiai jelentőségű élelmiszerek (funkcionális, ökológiai, hagyományos) fejlesztésének lehetőségével, továbbá márkázatlan termékek fejlesztésének lehetőségével (cheap basic; alacsonyabb árú, élelmiszerbiztonsági szempontból nem kifogásolható termékek) erősítse a piaci megjelenést.

Klaszter SZMSZ

  • Klaszter működéséhez kapcsolódó feladatok elvégzése
  • Tagtoborzás és tagfelvételek döntésre előkészítése
  • Pályázatfigyelés, forrásfeltárás, együttműködések, részvételi lehetőségek keresése
  • Közös energiabeszerzés koordinálása
  • A DDRÉI Klaszter képviseletének ellátása
  • Együttműködés a régió gazdaságfejlesztési szervezeteivel
  • Rendezvények szervezése, és hirdetése
  • Klasztertagok képviselete rendezvényeken
  • Hírlevelek a klasztertagoknak
  • Weboldal üzemeltetése

Hírek, aktualitások

2017. május 22.
05. 05.   A gazdaságfejlesztés lehetőségeiről tanácskoztak Bőszénfán a helyi gazdasági élet szereplői. Elsősorban az élelmiszeripar aktuális problémái, kérdései, valamint a helyben megtermelt termékek piacra kerülésének lehetőségei szerepeltek...
2017. május 22.
04. 25. A DDRÉI Klaszter tagjai április 24-én Debrecenbe utaztak, ahol a Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter vezetőivel találkoztak. A látogatás célja az volt elsősorban, hogy a 2008 óta működő, ugyancsak legnagyobb számban élelmiszeripari...
2017. május 22.
04. 07.   Április 6-án került megrendezésre a IX. Helyi Termék Nap, ahol a helyi termelőktől vásárolhattak minőségi élelmiszereket (sajt, pékáru, méz, füstölt áru) és kézműves termékeket (kerámiák, natur kozmetikumok). A programot a Nemzeti...