Bemutatkozás

A Dél-dunántúli Regionális Élelmiszer és Innovációs Klaszter általános célja: választ adni a térség gazdasági kihívásaira és növelni annak versenyképességét a hazai és nemzetközi környezetben, úgy hogy a multinacionális cégekkel szembeni érdekérvényesítő szerep erősödjön, valamint növekedjen a fogyasztók hazai és helyi termékek iránti kereslete.

A 2011. április 12-ei klaszterülés napján megalapított klaszter szervezet azzal a céllal jött létre, hogy a fogyasztók hazai, helyi termékek iránti keresletét felkeltse és finanszírozó projektek bevonásával elősegítse. Konkrét projektötletek kidolgozásával, projektgenerálással, közös beruházások előkészítésével, valamint nagy hozzáadott értékű, stratégiai jelentőségű élelmiszerek (funkcionális, ökológiai, hagyományos) fejlesztésének lehetőségével, továbbá márkázatlan termékek fejlesztésének lehetőségével (cheap basic; alacsonyabb árú, élelmiszerbiztonsági szempontból nem kifogásolható termékek) erősítse a piaci megjelenést.

Klaszter SZMSZ

  • Klaszter működéséhez kapcsolódó feladatok elvégzése
  • Tagtoborzás és tagfelvételek döntésre előkészítése
  • Pályázatfigyelés, forrásfeltárás, együttműködések, részvételi lehetőségek keresése
  • Közös energiabeszerzés koordinálása
  • A DDRÉI Klaszter képviseletének ellátása
  • Együttműködés a régió gazdaságfejlesztési szervezeteivel
  • Rendezvények szervezése, és hirdetése
  • Klasztertagok képviselete rendezvényeken
  • Hírlevelek a klasztertagoknak
  • Weboldal üzemeltetése

Hírek, aktualitások

2018. október 12.
Klaszterünk részt vett a harmadik pécsi nemzetközi "Open4Business" találkozón
2018. október 12.
A 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napok nulladik napján tartották a Kaposvári Egyetemen az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferenciát, amelynek szervezői a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
2018. június 26.
  2018 januárjában klaszterünk elnyerte az „Akkreditált Klaszter” címet